Euro:Mjesto o kojem se sanja
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Sport

Euro: Mjesto o kojem se sanja

Engleska će svoje mjesto u finalu trebati izboriti protiv momčadi na koju nitko nije računao. A to zna biti neugodno. Danska nema što izgubiti i to će Engleskoj biti najveća prijetnja

Mjesto o kojem se sanja
Stadion Wembley

 

Danska i dalje sanja.
To je vjerojatno najveće iznenađenje, stvar na koju nitko nije računao, pogotovu nakon šokantnog početka prvenstva za Dansku i sve nas.
Utakmicu protiv Češke su odigrali po mnogima neočekivano zrelo.

Odradili su sjajno prvo poluvrijeme, stekli prednost od dva gola i unatoč brzom golu Čeha na samom početku drugog poluvremena Danci su uspjeli obraniti prednost. Bila je to prilično rizična situacija ali kad zbrojimo sve utiske ostaje dojam da je Danska odigrala koliko joj je trebalo za minimalnu pobjedu i osiguravanje ulaznice za Wembley, i to ulaznice za najbolje moguće mjesto na kultnom stadionu, ono na travnjaku.

 

POVRATAK KUĆI

 

Engleska je konačno odradila jednu uvjerljivu utakmicu. Ukrajina je ispala protivnik taman po mjeri da se Englezi razmašu i poprave dojam. Teško je vjerovati, sto puta sam se uštinuo ali Englezi su stigli od polufinala bez primljenog pogotka. Svijet je definitivno otišao k vragu. Više se čovjek ne može pouzdati niti u poslovičnu englesku nogometnu nepouzdanost.

Sad svi misle se nogomet definitivno vraća kući. Sve ukazuje na takav razvoj situacije. Scena je spremna, ona na Wembliju ali ja nekako ne mogu vjerovati Engleskoj nogometnoj reprezentaciji sve dok se ima igrati barem jedna stotinka. Jednostavno, to je Engleska, možda nova, drugačija ali ipak Engleska.

Engleska će svoje mjesto u finalu trebati izboriti protiv momčadi na koju nitko nije računao. A to zna biti neugodno. Danska nema što izgubiti i to će Engleskoj biti najveća prijetnja. A nemojmo zaboraviti da su Danci već jednom napravili čudo kada nitko na njih nije računao. Tko je jednom sposoban napraviti takvo što nikada ga ne valja otpisivati pogotovu ako uzmemo u obzir kako Englezi znaju poletjeti u oblake nakon što naprave par dobrih stvari.

Italija i Španjolska će igrati polufinalni klasik. Sad ćemo vidjeti jesu li ovi dječaci izviđači na izletu ili ozbiljne nogometne momčadi koje znaju što žele i kako to žele ostvariti. A sve na Wembleiju, mjestu o kojemu se sanja.

(zurnal.info)