VLAST NA APARATIMA :Nema kafe, čaja i sladoleda
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

VLAST NA APARATIMA : Nema kafe, čaja i sladoleda

Bh. parlamentarci uskoro bi mogli biti još pospaniji (ukoliko je to moguće). Razlog - propao je tender za kafu!

Nema kafe, čaja i sladoleda

Služba za zajedničke poslove institucija BiH u trećem mjesecu ove godine obavijestila je državne parlamentarce o financijskim i drugim posljedicama primjene rješenja Ureda za razmatranje žalbi BiH.

Ured je poništio tendersku dokumentaciju koju je Služba za zajedničke poslove raspisala u postupku nabavke hrane i pića (nabavka kafe,čajeva i sladoleda) iz razloga što je po mišljenju Ureda nedozvoljeno uz nabavku roba zahtijevati i ustupanje opreme za pripremanje tih roba.

- Ovim stavom Ureda, bit će ugrožen ustaljen rad Službe u pružanju usluga posluživanja kafe i toplih napitaka u institucijama BiH, navode iz Službe za zajedničke poslove BiH.

Dosadašnja praksa bila je da su ponuđači koji su učestvovali na tenderu besplatno nudili na korištenje aparate za kafu i njihovo servisiranje, što je po mišljenju Ureda nedozvoljeno.

Iz Službe za zajedničke poslove BiH tvrde da je ovakvom odlukom nanesena i velika šteta budžetu BiH jer se nameće obaveza nabavke opreme vrijedne čak 250 hiljada maraka neplaniranih u budžetu BiH.

- Želimo da skrenemo pažnju domovima Parlamentarne skupštine BiH na spornu odluku Ureda kojom je nanijeta velika šteta budžetu, te je doveden u pitanje rad ugostiteljskih jedinica i poslova usluživanja toplih napitaka u objektima institucija BiH, navode iz Službe za zajedničke poslove BiH.

U međuvremenu, Služba za zajedničke poslove institucija BiH postupila je u skladu sa nalozima iz rješenja Ureda za razmatranje žalbi, poništila tendersku dokumentaciju i raspisan je novi tender. U toku je evaluacija ponuda za nabavku hrane i pića.

Ukoliko u narednim danima vidite pospanog parlamentarca, jako nervoznog, jer nije popio kafu i pojeo sladoled, razlog su propali tender i odluka Ureda za razmatranje žalbi BiH.

Imajte razumijevanja, rade u teškim uvjetima. U državnom parlamentu “napitak koji život znači”, kada nema problema sa tenderima, može se popiti za 0,80 KM.

Podsjetimo i po kojim cijenama se parlamentarci hrane:

 

(zurnal.info)