Udruženje građana "Slobodna Republika“:NIKOLA DRONJAK: Zaustaviti nepotizam u Derventi

Novosti

NIKOLA DRONJAK: Zaustaviti nepotizam u Derventi

Ovakva vrsta nepotizma je, ističu, zdravom razumu neshvatljiva i narušava dignitet RS i dostojanstvo svakog poštenog građanina

NIKOLA DRONJAK: Zaustaviti nepotizam u Derventi
Nikola Dronjak

Udruženje građana "Slobodna Republika“ uputilo je otvoreno pismo predsjednici Vlade RS-a Željki Cvijanović u kojem izražava najdublje nezadovoljstvo zbog nepotizma prilikom imenovanja u jednu javnu ustanovu u Derventi.

Nezadovoljstvo izražavaju povodom imenovanja, kako se navodi u saopćenju, djece funkcionera Saveza nezavisnih socijaldemokrata i to Davora Simića, sina načelnika Općine Derventa, Ivone Nović, kćerke Novaka Novića, načelnika Odjeljenja za opštu upravu u Općini Derventa i Nikole Ružičića, direktora Komunalnog preduzeća Komunalac iz Dervente, za članove Upravnog odbora javne ustanove Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Budućnost“ Derventa.

-Rješenje o imenovanju gore spomenutih u Upravni odbor JU Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Budućnost“ Derventa, predstavlja nagrublje kršenje svih mogućih načela i principa u radu izvršne vlasti, ali i brojnih zakona - navode u saopćenju iz "Slobodne Republike“.

Ovakva vrsta nepotizma je, ističu, zdravom razumu neshvatljiva i narušava dignitet RS i dostojanstvo svakog poštenog građanina.

Također, napominju u pismu da su osobe koje su imenovane u upravni odbor navedene ustanove zaposlene i primaju plaće kao budžetski korisnici ili zaposlenici u javnim preduzećima što ovakvu odluku, u ovim teškim vremenima, čini dodatno neprihvatljivom.

-Zato od vas, kao premijera koji je odluku potpisao, tražimo da se ista najhitnije stavi van snage, te da se imenuju ljudi koji imaju znanje i koji su voljni da iskreno pomognu u radu i djelovanju spomenute javne ustanove - navodi se u otvorenom pismu "Slobodne Republike“ koje je potpisao predsjednik tog udruženja građana Nikola Dronjak.

(Fena)