KOME PIŠE POSLOVNI PARTNER:Novi dokaz o nepovezanosti Elvedina Grabovice i BS Telecom Solutions
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

KOME PIŠE POSLOVNI PARTNER: Novi dokaz o nepovezanosti Elvedina Grabovice i BS Telecom Solutions

Suština je da nas sve zajedno lažu, a potom besprizorno demantuju očigledno, jer im kvarimo raspodjelu stotina miliona maraka „informatizacije“ BiH na njihov način

Novi dokaz o nepovezanosti Elvedina Grabovice i BS Telecom Solutions
FOTO: cin.ba

„Najoštrije demantujemo sve navode o bilo kakvoj povezanosti BS Telecom Solutions d.o.o. Sarajevo sa g. Nerminom Nikšićem, Elvedinom Grabovicom i /ili firmama Meganet d.o.o. Sarajevo i /ili CTK d.o.o. Konjic, te ostalim političkim strankama i /ili ličnostima koje se spominju.

Sadržaj je ovo dopisa Žurnalu iz firme „BS Telecom Solutions“  nakon tekstova o povezanosti ove firme sa bivšim direktorom  Elektroprivrede BiH Elvedina Dine Grabovice te stranačkog mu kolege, predsjednika SDP-a BiH, bivšeg federalnog premijera Nermina Nikšića.

Rast poslovnih rezultata „BS Telecom solutions“ u BiH nikakve povezanosti, kako tvrde, nema u višemilionskim poslovima sa Autocestama iz perioda vladavine SDP-a javnim preduzećima u institucijama u Federaciji BiH, baš kao ni to što će Grabovica osnovati firmu „Meganet“ tik do BS TS.

„Činjenica da je sjedište društva Meganet d.o.o. Sarajevo na istoj adresi kao i sjedište društva BS Telecom Solutions puka je slučajnost s obzirom da se radi o poslovnoj zgradi u centru Sarajeva u kojoj svoje sjedište ima na desetine privrednih društava“, pisali su iz BS TS.

Čudan je taj niz „nepovezanosti“ i „slučajnosti“ kojem moramo pridružiti još jednu  stavku. „BS Telekom solutions“ nedavno je izvjestila javnost kako je osnovala novu kompaniju u Sjedinjenim Američkim Državama BS Smart Solutions“ te da je riječ o zajedničkoj investiciji sa penzionisanim generalom Michaelom D. Barberom. Ništa sporno, osim jedne stavke.

Prema informacijama Žurnala i dokumentaciji koju posjedujemo, Barbero je prethodnih mjeseci o detaljima pripreme ugovora, koji se u suštini odnosi na njegovo posredovanje u pronalasku poslova za BS TS,  redovno izvještavao ne samo suvlasnika i direktora BS Telekom Solutions Mirzu Varatanovića, nego uporedo i Elvedina Grabovicu koji „nikakve povezanosti“ s ovom kompanijom nema!?

„Dobro veče Mirza i Dino, nadam se da ste obojica dobro. Upravo sam razgovarao sa svojim advokatom i poslat ću vam ažuriran ugovor za par minuta. Rekao sam mu da svede izmjene na minimum i on se složio, kao što ćete vidjeti, mislim da ćete biti jako zadovoljni s ovim tako da to možemo brzo zaključiti. Takodjer sam razgovarao s njim o uspostavljanju americkog predstavništva BS Telecoma i on je objasnio da je to laka i uobičajena procedura..Pozdrav, Mike.“ piše Barbero direktoru Varatanoviću i „nepovezanom“ Grabovici.


 

Zdravo Mike, drago mi je da smo ostvarili odličan napredak u našim aktivnostima. Što se tice teasera i kontakta sa potencijalnom kompanijom i akvizicija, imaš naše puno ovlaštenje da kontaktirate bilo koga ko bi mogao biti koristan. Ali u svakom slucaju bi bilo dobro da nas obavijestite o takvim aktivnostima čisto radi bolje koordinacije i dijeljenja informacija. Pozdrav, Dino“, odgovara Barberu „nepovezani“ Dino Elvedin Grabovica.

I tako nas godinama uvjeravaju da „nikakve povezanosti“ nema još od vremena ulaska češke firme Strom na tržište BiH čiji je (su)vlasnik Modrag Škrbić „slučajni prijatelj“ Zlatka Lagumdžije, pa će se „slučajno“ dešavati i Nites i T3 (gdje je slučajno direktor bio Elvedin Grabovica) i BS Telecom i tako sve do Prointera gdje je Igor (Milorada) Dodik prvo bio „nikako povezan“ , a potom „slučajni saradnik“.

Suština je da nas sve zajedno lažu, a potom besprizorno demantuju očigledno, jer im kvarimo raspodjelu stotina miliona maraka „informatizacije“ BiH na njihov način, odnosno račun.

(zurnal.info)