Tri dana prije Skupštine dioničara:Pretučen Bojan Kebe, direktor marketinga Bosnalijeka

Istražujemo

Pretučen Bojan Kebe, direktor marketinga Bosnalijeka

Bosnalijekov direktor za marketing Bojan Kebe napadnut je u Sarajevu a policija traga za napadačem. Kebe je policiji izjavio kako mu je napadač nepoznat ali je dao njegov fizički opis. Kebe je sinoć bio u bolnici gdje mu je sanirana povreda usne i odmah je pušten kući

Pretučen Bojan Kebe, direktor marketinga Bosnalijeka
Bojan Kebe; FOTO: Bosnalijek

Bojan Kebe, jedan od čelnih ljudi farmaceutske kompanije Bosnalijek napadnut je u noćnim satima u utorak 16. aprila kada je dobio povredu usne, potvrđeno nam je iz policije i sarajevske bolnice. On je sa povredom glave primljen oko 22 sata u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, potvrdila je za Žurnal glasnogovornica Centra Biljana Jandrić.

- Imao je ranu na usni, što je sanirano i pušten je kući - kaže Jandrić.

U policijskom biltenu zabilježeno je kako je K.B. u pratnji predstavnika ambasade Slovenije blizu ponoći u policiju došao prijaviti kako ga je oko devet sati napala nepoznata osoba.

O slučaju je obaviješten i kantonalni tužilac a policija traga za napadačem, koji je za Kebea nepoznat, kaže glasnogovornik policije Irfan Nefić.

Napad na Kebea dogodio se tri dana prije zakazane Skupštine dioničara Bosnalijeka, na kojoj bi trebao biti imenovan novi Nadzorni odbor, nakon što je oko 30 posto vlasništva preuzela kompanija Haden SA.

U Bosnalijeku kažu da znaju za ovaj, kako kažu, nemili događaj. Glasnogovornica Zinaida Babović kaže kako je uprava kompanija jako razočarana.

- Sa nevjericom smo primili tu informaciju - kaže za Žurnal Babović i dodaje da nema nikakvih informacija o motivima napada niti povezanosti ovog napada sa Kebeovim poslom:

- Izuzetno je negativno da se dogodi takav napad na člana naše uprave i nama je jako stalo da se što prije rasvijetli pozadina slučaja.

Bojan Kebe ne želi u ovom trenutku komentarisati napad, rekla nam je glasnogovornica Babović.

Kebe, rođen u Sloveniji 1957. godine, magistar je farmacije. Ranije je radio za farmaceutske kompanije Krku, Plivu, Barr i Teva.

"Prije dolaska u Bosnalijek bio je potpredsjednik Teve za razvoj poslovanja i licenciranje u regiji EMIA i regionalni direktor u regiji CIS", piše u zvaničnoj biografiji na stranici Bosnalijeka.

Za Krku je Kebe radio od 1984. do 2002. godine nakon čega odlazi u Plivu.

Od jeseni 2011. godine izvršni je direktor za marketing i prodaju u Bosnalijeku.

(zurnal.info)