U JEDINSTVU JE SNAGA:Semir Efendić dodijelio poslove od 80.000 maraka svom stranačkom šefu Husi Ćesiru!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istraga

U JEDINSTVU JE SNAGA: Semir Efendić dodijelio poslove od 80.000 maraka svom stranačkom šefu Husi Ćesiru!

Odlukom Semira Efendića iz budžeta Općine Novi Grad isplaćeno je više od 80 hiljada maraka firmama Huse Ćesira, predsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad

Semir Efendić dodijelio poslove od 80.000 maraka svom stranačkom šefu Husi Ćesiru!
FOTO: preuzeto sa fokus.ba

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić trećeg jula 2017. godine dodijelio je posao vrijedan 49.140 maraka firmi Femas iz Sarajeva. Vlasnik firme je Efendićev stranački šef Huso Ćesir, predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad.

Na tender za nabavku plastenika u vrijednosti skoro 50 hiljada maraka pristigle su dvije ponude- firme Femas i Mlaz iz Sarajeva. Ponuda firme Mlaz iz Sarajeva odbačena je sa obrazloženjem “da ne ispunjava uslove specificirane tenderskom dokumentacijom”.

Kao jedina prihvatljiva ponuda bila je ponuda firme Femas u vlasništvu Huse Ćesira.

Drugu godinu za redom, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić dodjeljuje poslove svom stranačkom šefu Husi Ćesiru. Kao i u 2017. godini jedina prihvatljiva ponuda za nabavku plastenika za Općinu Novi Grad u 2016. godini bila je ponuda firme Huse Ćesira. Posao vrijedan 39.480 maraka  dobila je firma Bosnaplast iz Sarajeva. Osnivač i vlasnik firme je Huso Ćesir.

Na tender za nabavku plastenika za potrebe Općine Novi Grad u 2016. godini dospjele su tri ponude- firme Bosnaplast, Mlaz i Tari. Ponude firmi Mlaz iz Sarajeva i Tari iz Viteza nisu bile prihvatljive za Općinu Novi Grad te su odbačene sa obrazloženjem “da ne ispunjavaju uslove specificirane tenderskom dokumentacijom.”

Kao jedina prihvatljiva ponuda bila je ponuda firme Bosnaplast u vlasništvu Huse Ćesira.

Huso Ćesir glavni je dobavljač plastenika i za Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Od 2015. godine, kada je za ministra imenovan Edin Ramić (SDA) firme u vlasništvu Huse Ćesira dobile su poslove vrijedne više od pola miliona maraka. Samo za nabavku plastenika isplaćeno je više od 370.000 maraka.

I naravno, na tender za nabavku plastenika pristigla je samo jedna ponuda- firme Bosnaplast iz Sarajeva.

(zurnal.info)