Hrvatska:TOVARNIK: Na željezničkoj stanici čeka više od 2.000 izbjeglica
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

TOVARNIK: Na željezničkoj stanici čeka više od 2.000 izbjeglica

Samo u subotu iz Tovarnika je prema mađarskoj granici otišlo 28 autobusa s oko 1.500 migranata te vlak s oko tisuću osoba

TOVARNIK: Na željezničkoj stanici čeka više od 2.000 izbjeglica
FOTO: RSE

Oko željezničkog kolodvora u Tovarniku u nedjelju prijepodne bilo je više od dvije tisuće migranata, iako se neprestano odvoze autobusima i vlakovima prema graničnim prijelazima s Mađarskom.

Samo u subotu iz Tovarnika je prema mađarskoj granici otišlo 28 autobusa s oko 1.500 migranata te vlak s oko tisuću osoba.

U to mjesto na hrvatsko-srbijanskoj granici skupine migranata i dalje pristižu iz brojnih smjerova preko polja i kukuruzišta. Namjera im je da preko Hrvatske stignu do neke od zapadnoeuropskih država.

S obzirom na najavljeno pogoršanje vremena, u Tovarniku traje gradnja velikog šatorskog naselja koje će moći prihvatiti oko 5000 izbjeglica. Kiša se u istočnoj Slavoniji očekuje poslijepodne.

O stanju u Tovarniku te Vukovarsko-srijemskoj županiji zbog izbjegličke krize u nedjelju će raspravljati županijski Stožer zaštite i spašavanja. Migrante koji se nalaze u tom srijemskom mjestu trebao bi obići i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Iz Vinkovaca je u nedjelju prijepodne krenuo novi vlak s 11 vagona koji će migrante prevesti do Botova.

Više od dvije tisuće izbjeglica i migranata ilegalnim je prijelazom kod Botova, uz pomoć koprivničko-križevačke policije, ušlo u Mađarsku protekle noći. Uz 4000 njih koji su tim prijelazom u Mađarsku ušli dan ranije, ilegalni prijelaz kod Botova postao je jedan od najčešće korištenih u ovoj migracijskoj krizi.

Preko prijelaza Goričan u Međimurskoj županiji sinoć je prevezeno osam autobusa izbjeglica, a danas oko 13 sati očekuje se još jedan. Neslužbeno, riječ je o izbjeglicama koje su bile smještene u Zagrebu.

(Fena)