OZNAČENI LISTIĆI U NOVOM GRADU:Uhapšen kompletan birački odbor iz Hozića
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

OZNAČENI LISTIĆI U NOVOM GRADU: Uhapšen kompletan birački odbor iz Hozića

Dva bunta označenih glasačkih listića za sve nivoe vlasti jutros su donesena na biralište u Hozićima. Birački odbor je prvo smijenjen, a potom je stila i policija.

Uhapšen kompletan birački odbor iz Hozića
Hapšenje u Hozićima

Dva bunta označenih glasačkih listića za sve nivoe vlasti jutros su donesena na biralište u Hozićima, kod Novog Grada. Nakon što je utvrđeno grubo kršenje Izbornog zakona Bosne i Hercegovine svih pet članova biračkog odbora je uhapšeno, potvrdio je to glavni tužilac Mladen Mitrović.

Akcija je sprovedena po naredbi Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru. Vršilac dužnosti glavnog državnog tužioca Milenko Kajganić potvrdio je da će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

„Zajedno preduzimamo dalje aktivnosti u vezi sa istragom u ovom predmetu“, dodao je Mitrović.

Nešto ranije Opštinska izborna komisija (OIK) Novi Grad smijenila je birački odbor na ovom biralištu, gdje su utvrđene nepravilnosti, a glasanje obustavljeno.

"Članovi OIK-a su posjetili biračko mjesto u Hozićima i utvrđene su nepravilnosti, označeni glasački listići za sve nivoe vlasti. O svemu su obaviješteni Centralna izborna komisija, policija i tužilaštvo", rekao je predsjednik OIK-a Ljuban Knežević.

On je dodao da će novi birački odbor utvrditi stanje na biračkom mjestu, na osnovu čega će biti donesena odluka da li će početi izborni proces u Hozićima.

Predsjednik OIK-a Knežević je pojasnio da će novi birački odbor utvrditi stanje na biračkom mjestu, na osnovu čega će biti donesena odluka da li će početi izborni proces u ovom mjestu.

Na izvodu iz redovnog biračkog spiska je 527 birača.

Ostala biračka mjesta u Novom Gradu, 51 redovno i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, otvorena su jutros u sedam časova.

(zurnal.info)