2018 - lijepa, gizdava (Video):Za kontraindikacije, mjere opreza i nuspojave kontaktirajte svog liječnika
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

2018 - lijepa, gizdava (Video): Za kontraindikacije, mjere opreza i nuspojave kontaktirajte svog liječnika

Šta nam se to desilo tokom 2018. godine pogledajte u uzbudljivom videu koji smo vam pripremili

Za kontraindikacije, mjere opreza i nuspojave kontaktirajte svog liječnika

Godina 2018. počela je tako što je mjesec dana nakon što je pronađen, ponovo ukraden automobil ministarstva sigurnosti BiH. 

Milorad Dodik formirao je paravojne formacije i od javnog novca letio Helikopterom.

Direktor Federalne civilne zaštite Fahrudin Solak počeo sa plaćanjem samopromocije na državnoj televiziji i zapošljavanjem rodbine i stranačkih favorita na mjesta u FUCZ-u.

Denis Zvizdić i Željka Cvijanović kršili su zakone i presude Ustavog suda BiH, a predsjednik Federacije Marinko Čavara pomilovao je ubicu.

Republika Hrvatska počela je sa iznajmljivanjem BH imovine na njihovom teritoriju.

Deset hiljada tona uglja "misteriozno" je nestalo na putu između Rudnika mrkog uglja Banovići i Termoelektrane Tuzla, dok je u skladištu Centralne izborne komisije 35 tona izbornog materijala "slučajno" kaliralo.

Kćerka premijera FBiH Fadila Novalića bila je samo "imalac dokumentacije" u aferi teškoj 8,5 miliona maraka, dok je propadao i treći tender na dionici Počitelj -Zvirovići na nikad započetom autoputu 5C.

Dragan Čović "službeno" udobno smješten u VIP loži ruskog stadiona navijajući za Hrvatsku nastavio je živjeti od nedostatka dokaza, a SDA kadrovi Kukić, Sarajlić i Zukić glasajući za ukidanje krivičnog djela za koje su optuženi.

U međuvremenu dok su uposlenici Sarajevskog aerodroma krali više od 30 telefona,  Gradska uprava i turistička zajednica KS kupili su maskotu za europski omladinski olimpijski festival vrijednu kao jednosobni stan u centru Sarajeva.

Kadrovi SDP-a podijelili su novac od fonda za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a boračka udruženja stotine hiljada maraka presuđenim ratnim zločincima. 

Zet Bakira Izetbegovića dobijao milionske poslove od sarajevskog VIK-a, a Mirko Šarović uprkos Aferi "Šećer" oslobodio Iliju Studena miliona poreskih dažbina.

Davala su se predizborna obećanja, pričalo o tome koja zastava gdje treba da stoji, ko će je i kako skinuti, kako će se i kada zarotirati fotelje te ko će ukazati na "slabosti sistema" sa kojeg mjesta.

Nije se mnogo pričalo da je gorivo poskupilo čak 4 puta, da dvije prosječne plate ne mogu pokriti potrošačku korpu, i da je Bosnu i Hercegovinu napustilo stotine hiljada ljudi i da ih još hiljade samo čekaju radne vize u ambasadama.

OHR je bio "iskreno" zabrinut.

 

(zurnal.info)