KOŠARKAŠKI KLUB "IGOKEA":Dodik podnio ostavku zbog nepristojnog ponašanja

Novosti

Dodik podnio ostavku zbog nepristojnog ponašanja

Goran Dodik je po završetku utakmice, održane u Aleksandrovcu, istrčao na parket te, između ostalog, pokazivao srednji prst navijačima i igračima „Crvene zvezde“

Predsjednik Košarkaškog kluba "Igokea" iz Aleksandrovca kod Laktaša Goran Dodik ponudio je Upravnom odboru kluba ostavku na ovu funkciju zbog incidenta, koji se u subotu dogodio nakon utakmice s beogradskom "Crvenom zvezdom". 


Goran Dodik je po završetku utakmice, održane u Aleksandrovcu, istrčao na parket te, između ostalog, pokazivao srednji prst navijačima i igračima „Crvene zvezde“.

U današnjem saopćenju Goran Dodik je uputio izvinjenje svima koje je njegovo ponašanje povrijedilo. 

Tvrdi da je „reagovao u afektu, a to nije bilo u skladu s funkcijom koju obavlja“. 

-Svi koji me poznaju, znaju da sam navijač „Crvene zvezde“ i prema Delijama se nikada ne bih tako ponio“, naveo je Goran Dodik. 

Dodaje da je „bio isprovociran ponašanjem male grupe lokalnih navijača, koji su i nakon pobjede „Igoke“ „nastavili omalovažavanje te ekipe, njenog uspjeha i svih ljudi koji navijaju za taj klub“. 

Goran Dodik, brat predsjednika RS-a Milorada Dodika, izazvao je incident kada je stao pred tribinu na kojoj su se okupili najvatreniji navijači „Crvene zvezde“ i u više navrata nepristojnim gestikuliranjem izazivao navijače. 

Nakon toga, izrevoltiran činjenicom da je više od dvije trećine publike u Laktašima navijalo za "Zvezdu", a ne za „Igokeu“, ponovio je gestikulacije srednjim prstom i dobio zvižduke, javili su neki mediji u Banjoj Luci. 

Njegov postupak je izazvao oštre reakcije, a jedan od navijača „Crvene zvezde“ je sišao na parket i udario Gorana Dodika, nakon čega je pobjegao. 

To se sve desilo na nekoliko metara od predsjednika RS-a Milorada Dodika koji je, navodno, odmah poslao članove svog osiguranja i policiju u potjeru za napadačem svog mlađeg brata. 

Očevici tvrde da je predsjednik RS-a u jednom trenutku viknuo: Dovedite ga meni!, navode banjalučki portali. 

Po nezvaničnim informacijama, mladić je kasnije uhvaćen i priveden u policijsku stanicu Laktaši.