Karte za utakmicu Igokea : Zvezda dijeljene samo članovima SNSD-a:Delije nepoželjne u Laktašima

Pod okupacijom

Delije nepoželjne u Laktašima

Rukovodstvo Igokee, na čelu sa Goranom Dodikom, bratom Milorada Dodika, učinilo je sve da spriječi ulazak u dvoranu bilo koga ko bi mogao da navija protiv Igokee ili da skandira protiv predsjednika SNSD-a i Republike Srpske

Delije nepoželjne u Laktašima
Tenzije pred utakmicu izmedju Beograđana i Aleksandrovčana počele su polako da se podižu desetak dana prije sportskog duela; FOTO: Blic

Gostovanje Crvene zvezde u Laktašima, protiv Igokee, već u najavi je izazvalo ogromno interesovanje sportske javnosti. Duel dva, u dosadašnjem dijelu sezone, najbolja tima u regionalnom takmičenju definitivno bi mogao da odredi pobjednika Jadranskog prvenstva. Ulog je ogroman, direktan plasman u Evroligu, evropsko košarkaško elitno takmičenje. San koji Beograđani sanjaju više od decenije, a ne treba ni spominjati koliko bi učešće u najjačem evropskom takmičenju dogodine imponovalo vlasnicima kluba iz Aleksandrovca, porodici Dodik.

GDJE SU KARTE

Tenzije pred utakmicu izmedju Beograđana i Aleksandrovčana počele su polako da se podižu desetak dana prije sportskog duela. Razlog jednim dijelom jeste sportski, zbog važnosti utakmice, ali većim dijelom je zbog nesportskog poteza uprave Igokee.

Uprava ovog kluba u više navrata je odlagala početak prodaje karata za utakmicu obrazlažući to kašnjenjem štampanja. Zatim je naprasno, dva dana pred duel, objelodanjeno da su karte rasprodate za svega nekoliko časova. Što je apsolutna neistina, jer kartu nije ni bilo moguće kupiti. Ni u zvaničnim prostorijama dvorane u Laktašima, ni u zvaničnim prostorijama dvorane u Aleksandrovcu. Navodno, manji broj karata je prodavan po pojedinim laktaškim kafanama i pumpama, ali isključivo po preporuci, ne bilo kome.

Ono što je jasno kao dan je da su ulaznice za meč sezone dijeljene uglavnom po stranačkoj liniji - od Gradiške do Mrkonjić Grada i da je rukovodstvo Igokee, na čelu sa Goranom Dodikom, bratom Milorada Dodika, učinilo sve da spriječi ulazak u dvoranu bilo koga ko bi mogao da navija protiv Igokee ili da skandira protiv predsjednika SNSD-a i Republike Srpske.

Paranoja koja je zavladala zbog mogućeg dolaska većeg broja navijača Crvene zvezde nije utemeljena kada se zna da Delije bojkotuju utakmice ABA lige. Međutim, očigledno se ništa nije smjelo prepustiti slučaju. U prilog tome ide i saznanje Žurnala da je u funkciju bilo kakvog onemogućavanja ulaska u dvoranu nepoželjnih, stavljena i policija Republike Srpske, koja je dobila da zadatak da provjeri “sumnjivce” za koje se pretpostavlja da bi mogli organizovati dolazak na utakmicu u Zvezdinim obilježjima.

MALO SEOSKO ČUDO

Eventualni plasman u Evroligu sljedeće sezone za klub iz Aleksandrovca, (za koji se čulo otprilike kada i za Milorada Dodika), bio bi ogroman uspjeh. Najveći košarkaški iskorak u BiH, još od Bosninog osvajanja ovog takmičenja.

Kako je mali klub iz sela pored Laktaša uspio da dođe u situaciju da mu igranje u Evroligi postane realan san? Ove godine, konačno, dobrom selekcijom igrača i dobrom hemijom unutar ekipe. Svakako i vrlo solidnim budžetom, za koji vrlo malo ljudi zna na koji način se puni.

Budžet Igokee ove godine iznosi oko 1,8 miliona evra, što nije pretjerano mnogo kada se uporedi sa troškovima snažnijih ekipa u region, ali je enormno veliko bogatsvo za sve ostale košarkaške klubove u RS. Prosječan budžet ostalih klubova je stotinjak hiljada evra. U tu priču se uklapa i bezbroj puta ugašeni, pa pod drugim imenom rehabilitovani Borac, čiji je drastičan pad počeo upravo, gle čuda, naglim usponom Igokee.

Igokea dobar dio sredstava, (ne zna se i koliki), navlači od sponzorskih ugovora. Glavni sponzori kluba su Nestro, Mtel, Krajina osiguranje, Hemofarm, Kaldera, Autoprevoz, ali i niz banaka, poput Nove banke, Hipo banke, NLB banke i Unikredit banke. Među sponzore, one sitnije, ubrajaju se i Niskogradnja Laktaši i Integral Inženjering.

(zurnal.info)