Vulgarna karijera jednog Dodika:Uvrede, batine, lažno pokajanje i smiješna ostavka

Pod okupacijom

Uvrede, batine, lažno pokajanje i smiješna ostavka

Nakon pobjede Igokee iz Aleksandrovca, predsjednik ovog košarkaškog kluba Goran Dodik vulgarno je provocirao navijače Crvene zvezde, ali i lokalnu publiku. U svom euforičnom performansu pokazivao je srednji prst i tako izazvao burnu reakciju beogradskih navijača. Na kraju, jedan Zvezdin navijač ušao je na teren i udario predsjednika Igokee

Uvrede, batine, lažno pokajanje i smiješna ostavka

Nakon pobjede Igokee iz Aleksandrovca, predsjednik ovog košarkaškog kluba Goran Dodik vulgarno je provocirao navijače Crvene zvezde, ali i lokalnu publiku. U svom euforičnom performansu pokazivao je srednji prst i tako izazvao burnu reakciju beogradskih navijača. Na kraju, jedan Zvezdin navijač ušao je na teren i udario predsjednika Igokee. Veći incident sprečilo je obezbeđenje Milorada Dodika koje je bilo u neposrednoj blizini.


OSTAVKA, LOGIČNO

Nakon burne utakmice i svih dešavanja nakon njenog završetka, Goran Dodik je ponudio ostavku Upravnom odboru kluba. Ponuđena ostavka je svakako logički sled događaja. Barem bi tako bilo u svim svetskim sportskim klubovima, premda je mala šansa da bi bilo koji sportski direktor u svetu dozvolio sebi ovakvo ponašanje.

Tražili smo reakciju iz Adriatic Basketball Association (ABA) pod čijim se okriljem i odigrala utakmica između Igokee i Crvene Zvezde. Tamo se još uvek priprema zvanični izvještaj sa utakmice, ali prema onome što se moglo vidjeti, utakmica je prošla bez incidenta, barem prema riječima Josipa Bilića, direktora takmičenja ABA lige.

S druge strane, Košarkaški klub Crvena zvezda najoštrije je osudio ponašanje predsednika KK Igokea Gorana Dodika posle derbi utakmice 18. kola ABA lige u dvorani u Laktašima.

- Ponašanje predsednika Igokee je za svaku osudu. Takav gest ne priliči prvom čoveku jednog ozbiljnog košarkaškog kluba koji je ove sezone u ABA ligi ostvario izvanredne rezultate. Jako mi je žao što se sve to dogodilo, a pre svega zbog naših navijača koji su još jednom pokazali svoju vernost i koji su i u dvorani u Laktašima bodrili voljeni klub. Nisu zaslužili da budu izvređani na taj način. Ispadom Gorana Dodika bačena je senka na lepu košarkašku predstavu i derbi koji je u svakom smislu opravdao očekivanja – stoji u saopćenju direktora Crvene zvezde Davora Ristovića.

Reagujući na ponuđenu ostavku Gorana Dodika, Ristović je kazao kako je taj čin u najmanju ruku kontradiktoran.

- Video sam da je ponudio ostavku, što navodi na zaključak da je svestan da je napravio grešku. Saopštio je i da uvrede nisu bile upućene navijačima Crvene zvezde što je malo kontradiktorno, jer koji predsednik kluba bi se na onakav način obraćao svojim navijačima u najuspešnijoj sezoni od osnivanja kluba - naveo je u svom saopćenju Ristović

Pre zvanične objave o ponuđenoj ostavci, tražili smo reakciju i iz KK Igokea. U razgovoru koji je trajao jedva 30 sekundi, čuli smo samo sljedeće: Ovdje nema ko da vam da bilo kakvu izjavu, nakon čega nam je, najvjerovatnije sekretarica, spustila slušalicu.

Međutim, ovakav tok utakmice se mogao naslutiti i prije same utakmice. Odigrana utakmica je bila od velikog značaja za oba tima, jer bi se praktično njenim ishodom odredio pobjednik Jadranske lige, a samim tim i učesnik najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja-Euroliga.

INCIDENT UNAPRED BIO PRIPREMAN

Rukovodstvo Igokee nedelju dana prije utakmice, činilo je sve da spriječi ulazak navijača Crvene zvezde u sportsku dvoranu.  Iz uprave se danima manipulisalo oko prodaje karata. Ispostavilo se da karata nije ni bilo u prodaji, ili ih je bilo u ograničenom broju, ali da je tu informaciju imao samo ograničen broj ljudi.  Na kraju, podrška iz Beograda, je gotovo izostala, ali se na kraju ispostavilo da je za Crvenu zvezdu navijala gotovo čitava dvorana.

Čak i ukoliko bude prihvaćena ostavka Gorana Dodika na mjesto direktora Košarkaškog kluba Igokea, on je već obezbijedio svoju budućnost.

On je poznat po tome što je gotovo čitava imovina Dodikovih uknjižena na negovo ime, a ponosni je vlasnik i ogromnih parcela zemlje, građevinskog zemljišta i vila... O svemu ovome, magazin Žurnal posvetio je čitav serijal tekstova.

Goran ili Milorad, sve je to Dodik...

(zurnal.info)