Galerija Žurnal:FINA PRAŠINA: Izložba fotografija Harisa Čalkića u Zenici
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Galerija Žurnal

FINA PRAŠINA: Izložba fotografija Harisa Čalkića u Zenici

Fina prašina PM 10 iz atmosfere sastoji se od sićušnih molekula koje inhaliranjem stižu do pluća i mogu ući u krv te tako direktno djelovati na srčano-krvožilni sustav cijelog organizma

FINA PRAŠINA: Izložba fotografija Harisa Čalkića u Zenici
FOTO: Haris Čalkić

Izložba fotografija “Fina prašina” autora Harisa Čalkića bit će postavljena u Zenici od 22. do 26. augusta 2015. godine u okviru Anti Dep Zen Festa u Zenici.

Izložba se sastoji od 20 fotografija, a otvorenje izložbe je u subotu 22. augusta 2015. godine u 19 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.

Izložbu su podržali: Canon, AvteraBH, Zenfest i BlackBOX.

Kako objašnjava autor, Fina prašina PM 10 iz atmosfere sastoji se od sićušnih molekula koje inhaliranjem stižu do pluća i mogu ući u krv te tako direktno djelovati na srčano-krvožilni sustav cijelog organizma.Selvedin Avdić je o izložbi napisao da se radi o izboru iz mnogo veće zbirke fotografija fabrike i Zenice koju je Haris Čalkić gradio godinama.

S njim sam jedno poslijepodne pregledao dio te zbirke i vidio mnogo dojmljivih fotografija, ali najveći utisak na mene ostavile su one na kojima sam vidio ljude koji pokušavaju normalno živjeti u sjeni otrovnih dimnjaka - neki od njih su uređivali bašte, šetali, djeca su igrala nogomet... Nasmijani, kao u parku, na čistom zraku.

Sreća u džehennemu.

(zurnal.info)