Obavještajna služba poslala depešu policiji:Priprema se atentat na ministra Dragana Mektića!

Istražujemo

Obavještajna služba poslala depešu policiji: Priprema se atentat na ministra Dragana Mektića!

OSA BiH uputila je depešu svim policijskim agencijama u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH – Dragana Mektića. Prema saznanjima obavještajaca, kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra

Priprema se atentat na ministra Dragana Mektića!

„Priča nije bezazlena. Naprotiv, ozbiljna je“, tvrdi za Žurnal jedan od čelnih ljudi policijsko-obavještajnih agencija u Bi,  koji je pročitao depešu Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) BiH, a u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH – Dragana Mektića.

I sam ministar Mektić potvrdio je jutros za Žurnal da je upoznat sa depešom OSA-e.

„Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvjestili me o svemu“, kratko je kazao ministar Mektić.

Depeša OSA-e, kako saznajemo, upućena je početkom ove sedmice, a dostavljena je na adrese Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a RS, Federalne uprave policije.  Čelnici tih agencija već su poduzeli određene mjere koje bi trebale rezlutirati podizanjem stepena zaštite ministra Mektića.

Prema informacijama Žurnala, u aktu OSA-e navedeno je da ta agencija posjeduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo  ministra sigurnosti.

Agencija je, naime, dokumentovala da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat. Da li su kriminalci koji pripremaju atentat u bilo kakvim odnosima sa politikom, u aktu OSA-e nije navedeno.

(zurnal.info)