Radio Kupek:REPLICUNTS: In Vinjak Veritas!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Blog

REPLICUNTS: In Vinjak Veritas!

Gošće 116. KUPEK-a bile su Barbara, Sanja i Katarina, odnosno Dead Barby, Sanja Cunt i Kattie Chaos - trojka koja čini Replicunts

REPLICUNTS: In Vinjak Veritas!

Elektronski fanzin „Get on strage“, odnosno čitaoci fanzina su u prošlogodišnjem glasanju izabrali bend Replicunts za najbolji bend 2014. godine. To je donekle uticalo da trojku iz benda pozovemo u KUPEK jer je skrenulo pažnju na tri devojke, klasično-neklasičnu punk postavu. KUPEK # 116 posvećen je apsolutno njima.

U nekoliko navrata u KUPEK-u smo pokušavali da opovrgnemo tezu da je punk mrtav. Koliko smo u tome bili uspeli nismo sigurni, ali ako je bar jedna osoba prihvatila naše argumente onda se o uspehu ne diskutuje.

Za one koji još nisu sigurni u to pripremili smo jedan KUPEK klasik. Gošće 116. KUPEK-a bile su tri ženska čeljadeta : Barbara, Sanja i Katarina, odnosno Dead Barby, Sanja Cunt i Kattie Chaos - trojka koja čini Replicunts.

Jesu žene, ali je to najmanje važno. Jezik punka je univerzalan i ne poznaje rod, naciju, boju kože...Da je tako dokazale su naše gošće koje su se tek vratile sa svoje prve konkretnije turneje, a o tim iskustvima su i pričale u ovom KUPEK-u. Osim toga, odale su nam i par tajni. Zašto su svoj pravac definisale kao queer punk, kako je nastao bend, čime se bave u svetovnom životu, kao i u čemu je razlika između Vinjaka i Jack Danielsa itd.

Sve u svemu, jedna od najdinamičnijih KUPEK emisija koju je Kattie dodatno začinila svojim muzičkim izborom, koji ipak nije bio Replicunts. Ovo je ujedno i jedinstvena prilika da poslušate kako zvuči emisija posvećena jednom bendu a bez forsiranja muzike tog benda. Nije da toga ne bi bilo, no nisu imale šta forsirati.

Emisiju slušati na ovom mjestu!

(zurnal.info)