Svijet luksuza Amara Arslanagića :Službenom karticom plaćao ruske striptizete?

Istražujemo

Službenom karticom plaćao ruske striptizete?

Arslanagić mlađi je poseban ljubitelj Buddha bara pa je u njima boravio u Parisu i Kijevu. Zanimljiv račun napravio je upravo u ovom ukrajinskom gradu. Bankovni izvještaj bilježi trošak od 136 maraka u salonu za masažu čije ime nije navedeno

Službenom karticom plaćao ruske striptizete?

Amar Arslanagić koristio je poslovnu karticu Bosnalijeka u elitnom moskovskom striptiz klubu, pokazuje izvod s ove kartice do kojeg je došao Žurnal. Direktor stranog tržišta u Bosnalijeku karticom je platio račun od 72 marke 21. septembra 2011. godine deset minuta poslije ponoći. Nemamo detaljan uvid u plaćeni račun u poznatom klubu Kuznetsky's Most 19 pa nam nije poznata usluga koju je Arslanagić platio u klubu koji se ponosi “ljepotom svojih profesionalnih plesačica”.

19moskva

“Čak i najdosadniji događaji mogu biti zaiskreni jarkim bojama sa iznenađujućom ljepotom i gracioznošću talentovanih dama u klubu. Raskošne i senzualne striptiz predstave i privatni plesovi da čak i najzahtjevnija klijentela želi još. Dok je zabava za klijente najveći prioritet, usluge Kuznetsky's Most 19 ne idu dalje od striptiza i privatnog plesa u krilu”, riječi su kojima se opisuje ovaj moskovski klub koji je Arslanagić posjetio i krajem novembra 2011. godine potrošivši 42 marke. I njih je, naravno, skinuo s poslovne kartice firme.

 

Samo najbolji hoteli

MCBAmarOd početka 2010. do marta ove godine Amar Arslanagić je jednu od MasterCard poslovnih kartica Bosnalijeka koristio 216 puta i napravio račun od ukupno 188.000 maraka.

Na četiri poslovne kartice koje je koristio potrošio je više od 1.200.000 maraka u nešto više od šest godina.

Njegov otac i direktor Bosnalijeka Edin Arslanagić prije nekoliko dana izjavio je kako ne vidi ništa sporno u troškovima jer Amar mora putovati.
“Tu su avionske karte, hoteli... Ne može se raditi u inostranstvu i osvajati tržište, a sjediti u Sarajevu”, izjavio je Edin za Avaz.

Amar se nije libio trošiti ni u Sarajevu u nekoliko restorana ali je većina novca otišla na hotele. I to samo najbolje i najskuplje.

Ritz_Doha_00200_920x518U aprilu 2010. godine Amar je odsjeo u luksuznom Ritz Carlton hotelu u Dohi. Dioničare Bosnalijeka njegov boravak u ovom hotelu koštao je više od 11.000 maraka. Dva mjeseca poslije odsjeo je u istom hotelu ali nešto kraće pa je boravak koštao 3.400 maraka.

 

Masaže i Louis Vuitton

Arslanagić mlađi je poseban ljubitelj Buddha bara pa je u njima boravio u Parisu i Kijevu. Zanimljiv račun napravio je upravo u ovom ukrajinskom gradu. Bankovni izvještaj bilježi trošak od 136 maraka u salonu za masažu čije ime nije navedeno.

U prodavnici Louis Vuitton u Parizu Amar pazario je robu za tri hiljade maraka. Tokom istog puta u martu prošle godine u prodavnici satova Saint Honore registrovan je trošak od 113 maraka. Ponovo ćemo naglasiti, ništa od toga iz svog džepa, sve sa službene kartice firme.

lux1898re91017

Čini se da je za Amara poseban užitak bilo poslovno putovanje u Dubai u maju 2011. godine. Prvo se proveo u elitnom Grosvernor House hotelu što je koštalo 530 maraka. Već narednog dana je zabilježen trošak od 870 maraka u hotelu koji nosi ime poznatog dizajnera Armanija. U međuvremenu se potkrao trošak u Paul Cafe Kareem od 121 marku. Vrhunac boravka je bilo više od 14.000 maraka u odmaralištu Atlantis The Palm odnosno poznatom otoku palma u Dubaiu. Za samo dva dana u ovom gradu Amar je potrošio oko 19 prosječnih bh. plata.

01_1

Dvije sedmice nakon novogodišnjih praznika 2010. godine Amar je platio 1.500 maraka za iznajmljivanje automobila u američkom gradu Atlanti gdje on i njegov brat Vedad imaju kuće, o ćemu smo već pisali u Žurnalu.

Troškove od po nešto manje od 200 maraka u Malom Stonu i Orebiću u Hrvatskoj teško je ne primijetiti među ostalim listama destinacija Pariza, Moskve, Dohe, Dubaia, Miamija, Beča, Berlina...

Najveći dio novca potrošenog na ovakvim poslovnim putovanjimima Amar Arslanagić, odnosno Bosnalijek jer se radi o poslovnoj karitci, zaradili su od prodaje lijekova sa esencijalnih lista u Bosni i Hercegovini.

(zurnal.info)