CEKERI ZA IGRAČKE:Zenička SDA s ponosom zloupotrebljava djecu
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pošta sa okupirane strane

CEKERI ZA IGRAČKE: Zenička SDA s ponosom zloupotrebljava djecu

Stara izreka: “čega se pametan stidi...” ne vrijedi za ovdašnje političare. SDA Zenica svakodnevno objavljuje fotografije svojih kandidata i maloljetne djece na predizbornim skupovima

Zenička SDA s ponosom zloupotrebljava djecu

Fotografija je snimljena tokom predizbornog skupa SDA Zenica u selu Kolići. Sa djecom su Naidin Ahmetspahić, kandidat kolacije SDA -SBB za gradonačelnika Zenice i Ibrahim Šišić, predsjednik OO SDA Zenica.

Nažalost, ova i slične fotografije su samo povod da se još jednom konstatuje kako se u BiH organizuju još jedni izbori bez uvođenja izbornih pravila koja sankcionišu (zlo)upotrebu djece u političkoj kampanji i političke svrhe generalno.

Istina, ovo se može podvesti pod kršenje Konvencije UN-a o pravima djeteta, čiji je potpisnik i BiH, no kako je poznata sporost i neučinkovitost pravne države u mnogim segmentima, teško da će ovakve zloupotrebe u političkoj kampanji biti kažnjene.

Pitamo, iako odgovor znamo, da li vas je, gospodo političari, barem malo stid kada pogledate sebe na ovoj i sličnim fotografijama?

Napomena: na originalnoj fotografiji SDA Zenica nije sakrila lica djece. To je učinio Žurnal.

(zurnal.info)