OFF THE ROAD AGAIN:Fahrudin Solak ponovo zloupotrebljava resurse Civilne zaštite!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

OFF THE ROAD AGAIN: Fahrudin Solak ponovo zloupotrebljava resurse Civilne zaštite!

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ponovo zloupotrebljava radnike i vozila FUCZ-a. Nakon Blidinja i Zelengore, budžetski novac trošio se prošlog vikenda na Bjelašnici

Fahrudin Solak ponovo zloupotrebljava resurse Civilne zaštite!
Foto: SA Offroad - Facebook
Kada pročitate naslov “Offroad Bjelašnica pun adrenalina i sjajne zabave!” vjerovatno pomislite – super događaj i zabava za neradnu subotu i ne vidite ništa diskutabilno. Međutim,  sporna je jedna druga stvar. Na offroad takmičenju posljednjem u ovoj offroad sezoni pod nazivom "4. Offroad rally Sarajevo/Bjelašnica 2018.", ponovo su zloupotrebljena vozila i uposlenici Federalne uprave civilne zaštite. 

Vozila i zaposlenici Federalne uprave civilne zaštite na Offroad rally Bjelašnica
 
Na događaju koji je organizovao Auto-moto klub “SA-offroad Extreme” pojavili su se uniformisani zaposlenici Federalne uprave civilne zaštite i vozila ove federalne insititucije. Na fotografiji iznad možete vidjeti dva kombija i tri džipa FUCZ-a, te nekoliko zaspolenika FUCZ-a u plavim odijelima.  
 
Dakle, direktor FUCZ-a Fahrudin Solak zajedno sa svojim prijateljima zloupotrebljava vozila i ljudske resurse institucije na čijem je čelu, za svoje privatne subotnje zabave. 
Uposlenici FUCZ-a bili su ove subote na raspolaganju u organizaciji ovog takmičenja, a njihov angažman biće plaćen iz budžeta FUCZ-a, tvrdi nekoliko izvora Žurnala. 
 
 

Fahrudin Solak - Igman/arhiv
 
Svoje offroad ekspedicije Solak je nastavio na Bjelašnici, gdje  definitivno ne vidi problem u angažmanu Civilne zaštite za lične potrebe. Bitno je napomenuti da je Fahrudin Solak i član “SA-offroad Extreme” kluba, ispred kojeg učestvuje na trkama širom BiH. Solakovo ime pojavljuje se na rang listama Offroad saveza BiH u SOFT 2 klasi ovog takmičenja. 
 
Solak je koristio i službeno vozilo Civilne zaštite sa lažnom registracijom da bi se odvozio na pomenute privatne OFF Road utrke u BiH, također na račun građana Federacije. Podsjećamo još jednom kako direktor Solak uživa na svom četverotočkašu. 
 
Do objave teksta, Fahrudin Solak nije odgovarao na Žurnalove pozive. 
Žurnal je do sada objavio desetine tekstova o neregularnostima i nenamjenskom trošenju FUCZ-a i njenog direktora. Nadležne institucije do sada nisu reagirale.
 
(zurnal.info)