Kino Žurnal:JAMES GANDOLFINI: Zbogom Kume!

Kino Žurnal

JAMES GANDOLFINI: Zbogom Kume!

Gandolfinija ćemo pamtiti kao jednog od najboljih glumaca svoje generacije, ali nam je sigurno "najbliži" kao neobični mafijaški boss Tony Soprano

JAMES GANDOLFINI: Zbogom Kume!

James Gandolfini (51), zvijezda serije "Sopranosi", preminuo je od posljedica zastoja srčanog mišića 40 minuta nakon što je hitno prebačen u bolnicu "Umberto I" u Rimu.

Gandolfinija ćemo pamtiti kao jednog od najboljih glumaca svoje generacije, ali nam je sigurno "najbliži" kao neobični mafijaški boss Tony Soprano. Gandolfini je u Italiji boravio sa sinom, na "muškom odmoru". Trinaestogodišnjak ga je pronašao onesviješćenog u sobi i odmah pozvao pomoć. Ljekari su pokušali da ga stabilizuju, ali je i pored njihovih napora preminuo.

Bio je genije. To zna svako ko je vidio makar i najmanju ulogu koju je odigrao. Bio je jedan od najvećih glumaca našeg vremena. Dobar dio njegovog glumačkog genija ležao je u njegovim tužnim očima. Bio je moj partner, moj brat na način koji ne mogu da objasnim, niti ću ikada moći objasniti, na vijest o smrti izjavio je David Chase, kreator "Sopranosa".

(zurnal.info)