PROSPERITET UZ SDA:RMU Kreka dodijelio nove milionske poslove firmi Azmira Husića

Istražujemo

PROSPERITET UZ SDA: RMU Kreka dodijelio nove milionske poslove firmi Azmira Husića

Od kako je početkom 2022. godine Azmir Husić pristupio SDA, njegova firma Heez transport od Rudnika Kreka samo u toj godini dobila je tendere vrijedne skoro osam miliona maraka za iznajmljivanje rudarske mehanizacije. Za godinu dana dobit ove firme skočila je sa 2,5 na 5,3 miliona KM. Poslovanje sa rudnikom Kreka u 2023. godini otvoreno je sa ugovorom od šest miliona maraka i nastavljeno sa dodjelama milionskih tendera

RMU Kreka dodijelio nove milionske poslove firmi Azmira Husića
Azmir Husić

Početkom marta Rudnik Kreka objavio je tender za nabavku usluga iznajmljivanja buldožera. Mjesec dana kasnije donesena je odluka o izboru najpovoljnijih ponuđača.

Direktor i Prokurista donose odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku usluga -Iznajmljivanje buldožera snage motora N>130 kW (do 4380 sati) (2 kom). Okvirni sporazum za javnu nabavku usluga - Iznajmljivanje buldožera snage motora N>130 kVV (do 4380 sati) (2 kom) dodjeljuje se ponuđačima: JUNUZOVIĆ КОРЕХ" d.o.o. Lukavac, „TITANIK" d.o.o. Tuzla, „TEVEKKUL" d.o.o. Tuzla i „HEEZ TRANSPORT" d.o.o. Tuzla u vrijednosti do 657.200,00 KM bez PDV-a, odnosno do 768.924,00 KM sa PDV-om,” navedeno je u obavještenju.

Početkom maja Rudnik Kreka na tenderu za iznajmljivanje bagera-gusjeničara bira iste firme. Vrijednost tendera 1,4 miliona maraka.

Desetog maja Rudnik Kreka donosi novu odluku o izboru najpovoljniji ponuđača za iznajmljivanje buldožera. Tender vrijedan 1,8 miliona maraka ponovo su dobile iste firme.

O firmi Junuzović kopex i njenim poslovima sa rudnicima u sastavu koncerna Elektroprivrede BiH Žurnal je ranije opširno pisao.

RMU Đurđevik unajmljuje radnu snagu za 78 miliona KMIAKO IMAJU 700 ZAPOSLENIHRMU Đurđevik unajmljuje radnu snagu za 78 miliona KM

Firma Titanik iz Tuzle u vlasništvu je porodice Smajlović. Direktor ove firme je Adnan Smajlović. I ova firma redovno posluje sa rudnicima koncerna Elektroprivrede o čemu smo ranije pisali.

Rudnik Kreka za iznajmljivanje bagera plaća desetine miliona maraka!Najam skuplji od novih mašinaRudnik Kreka za iznajmljivanje bagera plaća desetine miliona maraka!

Adnan Smajlović vlasnik je i firme Tevekkul iz Tuzle. Ova firma osnovana je polovinom 2021. godine ali tek početkom prošle godine počinje redovno dobijati poslove od rudnika u sastavu Koncerna Elektroprivrede BiH.

I o firmi Heez transport pisali smo ranije. Podsjetimo početkom prošle godine zastupnik PDA u Parlamentu FBiH Azmir Husić zvanično je prešao u Stranku demokratske akcije. Iz SDA su tada saopštili da je riječ o biznismenu, vlasniku fudbalskog kluba Tuzla City, te kompanija Heez transport i Heez gradnja.

Rudnik Kreka posao vrijedan 8,3 miliona KM dodijelio firmi Junuzović KopexBEZ OBZIRA NA PRESUDE ZA PREVARERudnik Kreka posao vrijedan 8,3 miliona KM dodijelio firmi Junuzović Kopex

Nekoliko dana prije nego će javnost biti obaviještena o transferu Husića u SDA, Rudnik Kreka potpisuje dva ugovora sa firmom Hezz transport za iznajmljivanje rudarske mehanizacije ukupne vrijednosti 1.780.833 KM sa PDV-om. Uslijedili su i drugi unosni ugovori sa Rudnikom Kreka.

Da se politički transfer u vladajuću stanku na području Tuzlanskog kantona finansijski isplatio, bar kada je u pitanju poslovanje firme Heez transport potvrdio je i finansijski izvještaj ove firme za prošlu godinu.

Prema pisanju portala akta.ba ova firma ubrojana je u top 20 kompanija u ovom kantonu po rastu dobiti.

Finansijski izvještaji kompanije Hezz transport za 2021. i 2022. godinu (akta.ba)

Prihodi firme Hezz transport u 2021. godini iznosili su 36,4 miliona KM a dobit 2,5 miliona maraka. Prošlu godinu ova firma završila je sa prihodima od 43,7 miliona maraka i duplo većom dobiti . Ukupna dobit ove firme u 2022. godini iznosila je 5,3 miliona maraka!

(zurnal.info)