:Ambasador Makarević: Boravite u BiH legalno za nekoliko hiljada eura!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istražujemo

Ambasador Makarević: Boravite u BiH legalno za nekoliko hiljada eura!

"Ovo će biti odlična prilika da istražite bosansko tržište, pronađete trgovinske partnere, registrujete poslove i dobijete legalni boravak u Bosni za samo nekoliko hiljada eura”, citiran je ambasador Makrević na plakatu na kojem se, osim logotipa Ambasade BiH nalazi i logotip konsultantske agencije Global Business Router (GBR)

Ambasador Makarević: Boravite u BiH legalno za nekoliko hiljada eura!
Sayed Mudassir Nazar Shah i ambasador Nedim Makarević tokom SBF 2015; FOTO: Facebook page Blobal Business Router

Ambasador Nedim Makarević je pakistanskim biznismenima nudio da u Bosni i Hercegovini registruju poslove i dobiju zakonit boravak u našoj zemlji “za samo nekoliko hiljada eura”, ako je vjerovati pozivu poslovnim ljudima iz Pakistana da dođu na Sarajevo Business Forum.

“Ohrabrujem pakistanske biznismene i investitore da mi se pridruže na Sarajevo Business Forumu i istraže dovoljno poslovnih i investicionih prilika tamo. Ovo će biti odlična prilika da istražite bosansko tržište, pronađete trgovinske partnere, registrujete poslove i dobijete legalni boravak u Bosni za samo nekoliko hiljada eura”, citiran je ambasador Makrević na plakatu na kojem se, osim logotipa Ambasade BiH nalazi i logotip konsultantske agencije Global Business Router (GBR).

- Za sve informacije molimo vas da kontaktirate [email protected], stoji na plakatu.

Izvršni direktor GBR-a je Sayed Mudassir Nazar Shah – isti Sayed Mudassir Nazar Shah koji vodi nevladinu organizaciju Salook, registrovanu u Pakistanu i Bosni i Hercegovini, sa kojim je Nedim Makarević gradio pakistansko-bosanski školski centar “Alija Izetbegović”, za koji je kamen temeljac položen u oblasti Dheri-Khyra, a izgrađen u 500 kilometara udaljenom Sialkotu.

GBR je osnovana u maju 2015. godine. Nazar Shah je već 13. maja 2015. godine sa delegacijom pakistanskih biznismena bio na Sarajevo Business Forumu, u društvu ambasadora Makarevića.

Ni dva mjeseca kasnije, 08. jula 2015. godine, GBR organizuje promociju knjige ambasadora Nedima Makarevića, “Utjecaj IT sigurnosti na konkurentnost banaka” u Islamabad klubu.

Zahtvaljujući IT-u, Sayed Mudassir Nazar Shah je vidio i razumio članak objavljen u Faktoru o donaciji knjiga ambasadora Makarevića, navodno vrijednoj 60.000 KM.  Nazar Shah je Žurnalu poslao saopštenje u kojem tvrdi da je vrijednost donacije neistinita.

- Danas je donirao sopstvenu doktorsku tezu, koju sam ja promovisao u Islamabad klubu 2015. godine. Znam da knjiga nema prodajnu vrijednost, a da trošak štampanja ove knjige ne prelazi 300 eura za 1000 komada, tvrdi Nazar Shah u izjavi za Žurnal.

Ipak, knjiga se na amazon.com prodaje za 60,88 američkih dolara.

Nekoliko dana nakon promocije knjige u Islamabadu, 17. jula 2015. godine, GBR organizuje Pakistansko – bosanski poslovni forum u istom Klubu u 11:30. Istoga dana, na istom mjestu je održan i Pakistansko-rumunski poslovni forum, također u organizaciji GBR-a, s početkom u 14:15. Glavni gost drugog foruma je bio ambasador Rumunije, Emilian Ion, koji će prisustvovati polaganju kamena temeljca za školski centar u Dheriu.

(zurnal.info)