Kako je lijepo pobjeđivati:Još jedan dan u uredu Edina Džeke

Istražujemo

Kako je lijepo pobjeđivati: Još jedan dan u uredu Edina Džeke

Čovjek uživa gledati kad netko uživa u svom poslu. A ovo je za Džeku opet bio još jedan dan u uredu. Fascinira lakoća kojom isporučuje golove i njegova potpuna opuštenost

Još jedan dan u uredu Edina Džeke

 

Morate priznati da je osjećaj lijep. Pobjeđivanje u kontinuitetu nije baš stvar na koju smo naviknuti proteklih godina i štogod tko pričao o Ligi nacija, o njezinom smislu i besmislu, nama je lijepo. Još uvijek igra škripi u dosta faza, neki trenuci izazivaju ozbiljnu nervozu ali se vide i određeni pomaci, vide se i neka sustavna rješenja i smanjivanje faza praznog hoda je stvar na kojoj stručni stožer treba i dalje raditi. 

RAGBI NOGOMET

Irci su ponovno igrali svoj ragbi nogomet. Naviknuti smo da protiv takvih momčadi imamo određenih problema jer nikako ne uspijevamo uspostaviti i nametnuti svoj ritam igre, a jurnjava kakvu nameću Irci jednostavno ne odgovara profilu naših igrača niti načinu nogometa kakav pokušavamo igrati pod Robertom Prosinečkim. Za razliku od utakmice u gostima na Grbavici smo uspjeli igranjem visokog presinga tjerati Irce da bacaju lopte u bunar preskačući kompletnu sredinu terena. Ono što se tu da dosta popraviti jeste konkretizirati igru po osvojenoj lopti nakon presinga. 

Najmanje dopadljivo jeste dosta faza s muljanjem po središnjici terena kad se čini da nemamo nikakva jasna rješenja u igri prema naprijed. Iskreno, volio bih malo više gledati Gorana Zakarića jer mi se čini da bismo s njim na lijevoj strani napada i Višćom na desnoj dobili određeni balans u igri. Čini mi se da nemamo dovoljno simetrije u napadu. 

Ali zato imamo Edina Džeku. Čovjek uživa gledati kad netko uživa u svom poslu. A ovo je za Džeku opet bio još jedan dan u uredu. Fascinira lakoća kojom isporučuje golove i njegova potpuna opuštenost. Bilo bi još i lijepo da ima i adekvatnog partnera koji bi isporučivao kad dođe do toga da Džeko zapne a i njemu se može dogoditi dan kad ga lopta neće htjeti i tad bismo mogli imati ozbiljne probleme. 

OZBILJNO POD PRITISKOM

Sve u svemu dojam je solidan. Vidi se određeni napredak a pogotovu je divno gledati pobjede u kontinuitetu. Čini se da smo na pragu da pređemo među velike dečke i onda vidimo koliko zapravo možemo protiv reprezentacija koje su nominalno jače od naše. Koliko možemo izgledati ozbiljno pod pritiskom vidjet ćemo najprije u prijateljskoj utakmici protiv Španjolske koju ćemo igrati u studenom nakon utakmice protiv Austrije. Tu ćemo vidjeti kakva rješenja ima naš stručni stožer i koliko kombinacija imaju u svojim bilježnicama kad se treba suprotstaviti momčadi koja je po svemu jača od nas. 

(zurnal.info)