Direktor agencije za upravljanje oduzetom imovinom FBiH:Vinko Jakić u novom nasilničkom pohodu (video)

Istražujemo

Direktor agencije za upravljanje oduzetom imovinom FBiH: Vinko Jakić u novom nasilničkom pohodu (video)

Iako su sudovi u Hrvatskoj pravosnažno odredili Jakićima zabranu pristupa prelaženja i ometanja posjeda Ilića, oni nastavljaju i to nasilnički. Sve je zabilježeno na snimcima nadzornih kamera.

Vinko Jakić u novom nasilničkom pohodu (video)
Vinko Jakić

Zakon i sudske presude ništa ne znače Vinku Jakiću, direktoru federalne Agencije za upravljanje oduzetom imovinom. Žurnal je pisao kako porodici Ilić na otoku Čiovo kod Trogira u Republici Hrvatskoj uništava imovinu  kršeći sudsku zabranu ometanja posjeda. Pri tome je za dolazak na Čiovo koristio službeno vozilo Agencije.

Službenim vozilom na Čiovo, u ometanje tuđeg posjedaDirektor agencije za upravljanje oduzetom imovinom Fbih (1)Službenim vozilom na Čiovo, u ometanje tuđeg posjeda

Prije nekoliko dana Jakić je u dvorište Ilića doveo nekoliko osoba koje je predvodila njegova majka Francika Jakić, koja također ima zabranu ometanja posjeda. U skupini su bili Harun Gogić, direktor hotela Walter (bivši Emiran) kojim upravlja Agencija, potom Ammar Adrović, osoba hapšena u BiH zbog reketarenja i drugih kriminalnih djela te još dva zaštitara.

Harun Gogić i Ammar Adrović

Tu su bili i radnici koji su srušili ogradu Ilića radi prolaza za koji Jakić tvrdi da ima pravo korištenja, iako su mu sudovi u Hrvatskoj pravosnažno odredili zabranu pristupa prelaženja i ometanja posjeda. Sve je zabilježeno i na snimcima nadzornih kamera.

Jakić je već bio privođen u policijsku stanicu zbog fizičkog napada, prijetnje i oštećenja tuđe stvari, zbog čega su mu izrečene mjere zabrane prilaska. Zato je u posljednjoj „akciji“ bio „u pozadini“ jer bi mu u suprotnom slijedio zatvor.

Vinko Jakić priveden u policijsku stanicu TrogirDok u Federaciji plaća honorare tužiocimaVinko Jakić priveden u policijsku stanicu Trogir

Direktor Federalne agencije upravljanje oduzetom imovinom nastavlja sramotiti i instituciju i funkciju koja obavlja. Uporedo treba ispitati kako i na koji način Agencija upravlja oduzetom imovinom. Prema saznanjima Žurnala MUP Kantona Sarajevo je već tražio određenu dokumentaciju o smještaju ukrajinskih izbjeglica u hotelu Walter.

Sumnjivo poslovanje hotela u vlasništvu Federacije BiHPOD POKROVITELJSTVOM VINKA JAKIĆASumnjivo poslovanje hotela u vlasništvu Federacije BiH

Hoće li reagovati federalna Vlada, pitanje je za sada bez odgovora. Podsjetimo, Jakić je vrlo snalažljiv u relacijama sa različitim političkim opcijama.

Zašto je Vinko Jakić idealan kadar svih stranakaKONTINUITET KRIMINALIZOVANE VLASTIZašto je Vinko Jakić idealan kadar svih stranaka

(zurnal.info)