Kauč selektor:Borussia / Real: Eh što ti je život, hoću reći nogomet
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Sport

Borussia / Real: Eh što ti je život, hoću reći nogomet

Glasovi u mojoj glavi i dalje romore da bi stvari bile drugačije da je Webb svirao ruku Hummelsa. Glasovi imaju instantno odjebati budući je Borussija bila ekipa koja je imala tri mrtve šanse, a koje nije iskoristila

Borussia / Real: Eh što ti je život, hoću reći nogomet

Bila je to utakmica kakvu smo očekivali. Možda se nismo nadali toliko opreznoj igri Borussije, ali čak se ni Juergen Klopp nije usudio izaći na Santiago Bernabeu otvorenog garda. I to mu nitko ne može zamjeriti.

NIJE MOGLO PROĆI BEZ DRAME

Sve u svemu, možemo mirne duše ustvrditi da je Borussia ove godine bolja momčad od Reala. Skor od dvije pobjede, jednog remija i jednog poraza je i matematički dokaz za tu tvrdnju.

Nije moglo proći bez drame. Posljednjih desetak minuta utakmice njemačka momčad je bila na koljenima. Ozljeda Bendera prekinula je val euforičnih napada Reala i tu je priča bila gotova. Da Luka Modrić nije opleo Bendera po nogama tko zna što bi se dogodilo.

Mnogi će reći tko zna što bi se dogodilo da je Webb svirao onu ruku Mattsa Hummelsa na 17 metara od Borussijinog gola. No, moje je mišljenje da je Webb bio u pravu. Hummels nikako nije mogao izbjeći igranje rukom obzirom je bio u padu, a nije mi poznato da posjeduje supermoć levitacije.

Kad smo već kod Hummelsa moramo reći da je ponovno „novi Beckenbauer“ bio krivac za golove koje je primila njegova momčad. Kod prvog gola je kriminalno pokrivao prvu stativu, a kod drugog je očajno izašao na Ramosov šut. Izgledao je kao da igra iza škole pa ide petom blokirati udarac.

Real ne zna, baš kao i većina Morunhovih ekipa, smisleno napadati protiv iole ozbiljnih momčadi. Portugalčev forte su polukontre, savršena tranzicija igre. Tako je sve do postignutih golova madridska momčad djelovala prilično bezopasno. Uspjeli su bljesnuti tek u par navrata.

Taktička stvar u kojoj je Mourinho uspio u dobrom dijelu utakmice jeste činjenica da je razvukao linije protivničke momčadi što osujećivalo njihovu poznatu presing igru i smanjivalo broj napadačkih opcija.

Nije zgoreg pomenuti rani izlazak Marija Goetzea kojeg je zamijenio Grosskreutz. Tom izmjenom Klopp je morao odustati od napada u kojem tri igrača iza Lewandowskog neprestano mijenjaju mjesta. Time je Realova odbrana došla u neočekivano dobru poziciju.

ŠTA JE S RUKOM

E, sad, glasovi u mojoj glavi i dalje romore da bi stvari bile drugačije da je Webb svirao ruku Hummelsa. Glasovi imaju instantno odjebati budući je Borussija bila ekipa koja je imala tri mrtve šanse, a koje nije iskoristila. Raspored zvijezda je očito bio nepovoljan jer se dortmundskoj momčadi takvo što obično ne događa.

Dragi glasovi u mojoj glavi, stvari bi bile drugačije da je ijedna od te tri mrtve šanse rezutirala golom!

Dakle, Kloppova momčad je ipak uradila što je trebala, stvorila je tri sjajne prigode i 85 minuta skoro idealno branila svoj gol. A, opet, na koncu je zasluženo izgubila ako uzmemo u obzir posjed lopte i činjenicu da su Madridisti postigli dva gola. Eh, što ti je život, ovaj, hoću reći, nogomet!

Dvije tekme i rezultat 4 prema 3 za Borussiju. Poletarci iz Dortmunda su ipak zasluženo prošli dalje, koliko god navijači Reala gunđali.

Mourinho i njegovi igrači su si ipak osvjetlali obraz nakon debakla u Dortmundu. Ako ništa drugo uspjeli su u tome. Na Wembley će ipak istrčati, po meni, trenutno najuzbudljivija europska momčad.  

(zurnal.info)