KAUČ SELEKTOR (audio):Europa igra Euro, nas čeka ogledalo

Sport

KAUČ SELEKTOR (audio): Europa igra Euro, nas čeka ogledalo

Nadam se da nećemo gledati prvenstvo robota poput onog u Italiji kada su finalisti gurali loptu na istu stranu dok u igru ne puste uličare da razbiju sustav, poremete ga i da se nešto razriješi. Postoji, što bi rekli Englezi, tamni konj. A taj tamni konj igra tako da ga se ne može uhvatit ni za glavu.

Europa igra Euro, nas čeka ogledalo
foto: www.freepik.com

Škoti ušli u MInhen. Okupirali glasovitu pivnicu u kojoj je govore držao onaj čije ime ne želim spominjati, jer mu tako samo osiguravamo trajanje u vremenu. I njemu i njegovom carstvu.

Na Englesku se nemojte kladiti. Engleska je uvijek favorit. A gubi na penale. Što me isto podsjeća i vraća natrag na rezultate 1945. godine.

Ovo ipak nije kladioničarsko predviđanje, ali treba se sjetiti nekih starih dobrih poput one da se treba čuvat ovih što dobivaju 1 prema 0. Englezi dobiju 3 prema 0, pa onda gube na gol razlike.

PRVENSTVO ROBOTA

Nadam se da nećemo gledati prvenstvo robota poput onog u Italiji kada su finalisti gurali loptu na istu stranu dok u igru ne puste uličare da razbiju sustav, poremete ga i da se nešto razriješi.

Postoji, što bi rekli Englezi, tamni konj. A, taj tamni konj igra tako da ga se ne može uhvatit ni za glavu ni za rep. Dakako, govorimo o Hrvatskoj. Ključ uspjeha Hrvatske na Svjetskim prvenstvima je taj što, na izvjestan način, igra anarhično ali dosljedno i time remeti protivnike koji svi igraju kako su naučili u školi.

Portugal igra kao po koncu. Ali to mu neće biti dovoljno. Momčad je to bez balansa. Ali može igrati na autoritet. Kad bismo živjeli u svijetu autoriteta, dakako.

KOLIKO JE DUG JORGAN

A, mi se trebamo zapitati zašto se ne vidimo kakvi jesmo. Žalimo se, prozivamo Andoru i Maltu a skoro cijela Europa igra Euro, a nas tamo nema. Možda i zaslužujemo tretman kakav smo imali, samo ne ložite ljude bez potrebe. Hajde da se vidimo u zrcalu i krenemo se pokrivat koliko nam je dug jorgan.

(zurnal.info)