POBJEĐIVANJE JE STVAR NAVIKE:Lijepo je vidjeti koliki je autoritet Edin Džeko
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Sport

POBJEĐIVANJE JE STVAR NAVIKE: Lijepo je vidjeti koliki je autoritet Edin Džeko

Previše smo dopuštali albanskoj momčadi da igra. I to nas je opet moglo koštatii pobjede. Koliko god su albanski pokušaji bili nekonkretni, kada dopustite da protivnik ima loptu i pokušava igrati u kontinuitetu, iz toga će se kad tad izroditi i neka prigoda

Lijepo je vidjeti koliki je autoritet Edin Džeko
FOTO: NSBiH

Bila je to puno zahtjevnija utakmica od one koju smo u Zenici igrali protiv Gibraltara. Pobjeda je ostvarena. Nebitno što se radi o prijateljskoj utakmici. Pobjeđivanje je, u velikoj mjeri, stvar navike.

Lijepo je vidjeti koliki je Edin Džeko autoritet. Njegova pojava na terenu izaziva poštovanje kod protivnika. Ali to nije dovoljno za kontrolu utakmice. Kvalitetniji protivnik, što mi u ovom slučaju jesmo, mora držati sve konce igre u rukama.

Previše smo dopuštali albanskoj momčadi da igra. I to nas je opet moglo koštatii pobjede. Koliko god su albanski pokušaji bili nekonkretni, kada dopustite da protivnik ima loptu i pokušava igrati u kontinuitetu, iz toga će se kad tad izroditi i neka prigoda.

Već je odavno jasno da slabo branimo prekide. Ne mogu prokljuviti razloge tome. Ali ono što mi se čini kritično jeste što smo opet umalo prokockali pobjedu u zadnjim sekundama utakmice. Srećom po nas, Begović je sjajno reagirao.

Dobro je da se nisu obistinile prijetnje Ilirske lige koja je najavljivala nerede i na utakmici protiv naše reprezentativne momčadi. U subotu su to učinili kada je njihova momčad igrala protiv Italije, ali očito su ovaj put bili spriječeni u svom naumu. Utakmica u Elbasanu tako je odigrana u pomalo mlitavoj atmosferi a takvom se jednim dijelom činila i igra na terenu.

Što se tiče igrača koji su, uvjetno rečeno, isprobani u ovom prijateljskom meču, Rade Krunić i Kenan Kodro su materijal na koji se može računati u narednim akcijama.

Obojica su bili ključni igrači kod Lulićevog gola. Krunić je za igrača s prilično neuzornom i kaotičnom poslovnom biografijom izrastao u solidnog ligaškog igrača i ima nekakvu energiju koja je dopadljiva, ima fajterski gard, da tako kažem. Kenan Kodro je, što se kaže, pismen igrač. Vidi se po svemu da je nogometno odgojen u Španjolskoj. S njima dvojicom roster naše momčadi je dobio na širini. Obojica igraju u velikim ligama i sigurno mogu odgovoriti na reprezentativne izazove i obaviti posao kada se to od njih traži.

Sve drugo manje više ne zavrjeđuje ocjenjivanje i neku posebnu analizu. Dojam je mogao biti bolji, ali ostvarena je pobjeda. Iako, kako sam već i u ocjeni utakmice protiv Gibraltara naveo, od igrača iz drugog plana sam očekivao barem više truda i žara, želje za dokazivanjem. 

(zurnal.info)