Nulta godina navijačkog nezadovoljstva:Novobogataški timovi preuzeli elitna takmičenja
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Sport

Nulta godina navijačkog nezadovoljstva: Novobogataški timovi preuzeli elitna takmičenja

Ova, tekuća i već na zalasku sezona je zadnja u kojoj smo se mogli nadati nekim iznenađenjima. Već od jeseni svake ćemo godine znati tko je u igri za najveće europske trofeje. Stvara se nogometni NBA poredak

Novobogataški timovi preuzeli elitna takmičenja

 

 

Valjda je sada svima jasno. Karte su već podijeljene. Možda je najbolje pogledati završnicu Europa lige i shvatiti kako će izgledati europski nogomet od naredne sezone i reforme natjecanja. United, Roma, Arsenal, Villareal. Momčadi su to koje redom spadaju u konstante u vrhu najboljih europskih liga. Do prije par sezona uopće nisu marile za Europa ligu ali u novoj podijeli uloga morali su preuzeti i drugo po redu europsko natjecanje kako bi lakše krenule u budućnost.

 

NOVI BOGATAŠI

 

Ono, pak, što je bilo nezamislivo do prije par sezona dogodilo se i u Ligi prvaka. Novobogataške momčadi uspjele su preuzeti elitno europsko natjecanje. Među njima je od stare europske aristokracije uspio ostati samo Real Madrid na koji se ionako računalo u budućoj podijeli karata i novca.

Eto, gledali smo utakmice i gledat ćemo ih i dalje, do samih finala, koje ćemo narednih godina gledati po barem dva puta tijekom jedne sezone u novim ligaškim europskim natjecanjima.

Bayern je objektivno bio bolji ali PSG je dosegao razinu, recimo, Real Madrida pa prolazi na čistu snagu. Jednako se dogodilo u srazu Manchester Cityija i Borussije Dortmund. Ništa drugačije nije bilo između Chelseija i Porta. A priča između Reala i Liverpoola se odigrala kako sam i predviđao nakon prve utakmice.

 

NULTE GODINE

 

Liverpoolu ove sezone kao da fali energije, nedostaje im iskra, nisu dovoljno gladni a na ruku im, objektivno nisu išle okolnosti s obzirom da praktički veći dio sezone igraju bez uže obrane. Liverpool iz prošlih sezona bi u uzvratu protiv Reala već nakon prvih 45 minuta vodio barem s tri pogotka razlike ali dođu trenutci kada ti ne prolaze ni najsigurniji pokušaji.

Ova, tekuća i već na zalasku sezona je zadnja u kojoj smo se mogli nadati nekim iznenađenjima. Već od jeseni svake ćemo godine znati tko je u igri za najveće europske trofeje. Stvara se nogometni NBA poredak. Koliko god volio predviđati stvari ovaj put moram priznati da ne znam koliko ćemo čistih navijačkih zadovoljstava uspjeti izvući iz svega toga. Ovo su nulte godine našeg svijeta. Ali valja živjeti i igrati se.

(zurnal.info)