Euro:Polet, razočarenje i sramota
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Sport

Euro: Polet, razočarenje i sramota

UEFA i dalje pravi budalaštine pa je tako pokrenula i istragu protiv kapetana Njemačke zbog kapetanske trake u duginim bojama. Kako su istragu otvorili tako su je brže bolje i zatvorili nesvjesni da se Euro odigrava u mjesecu ponosa na što je Neuerova traka i ukazivala

Polet, razočarenje i sramota

Divno je gledati Italiju. Poletna je, zaigrana, a ima jasan plan i izrazito je konkretna. Svejedno, imam dojam da im nedostaje stvarne snage, iskustva i cinizma kako bi osvojili turnir. Mislim da je dokaz za to i utakmica protiv Walesa. Mogla je Italija postići još koji pogodak ali u susretu sa samo malo jačim protivnikom nego što je Wales bojim se da im neće biti dostatna statistička činjenica da su prošli skupinu bez primljenog gola uz postignutih sedam.
Wales je pak pomalo neočekivano uspio proći skupinu. Očito imaju momčad koja je spremna igrati turnire ako uzmemo u obzir njihov uspjeh na prošlom europskom prvenstvu kada ih je eliminirao kasniji pobjednik, Portugal.

 

NAJVEĆE RAZOČARENJE

 

Turska je najveće razočaranje Europskog prvenstva. Nemoguće je procijeniti što se dogodilo onoj impresivno borbenoj momčadi iz kvalifikacija. Čak ih je i neuvjerljiva Švicarska uspjela pobijediti bez puno problema. Švicarci su, unatoč pobjedi od dva razlike, sada na čekanju. Tek nakon konačnog raspleta u svim skupinama znat će jesu li prošli dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi. Sami su za to krivi. Protiv Walesa su imali sve u svojim rukama ali kao da su se prerano opustili i, sada tako ispada, propustili riješiti pitanje plasmana već u prvom ogledu na prvenstvu.
Ovaj pomalo bizarni Euro ide dalje i puno toga će se razriješiti tek nakon što se odigraju zadnje utakmice u skupinama. Za sada su Italija i Nizozemska tamo gdje smo ih očekivali. Wales je dospio dalje pomalo neočekivano a svi ostali tek će saznati svoju sudbinu u narednim danima. Pogotovu momčadi koje završe kao trećeplasirane u skupinama. One će čekati do posljednje sekunde zadnje utakmice prvog dijela Eura.

 

KAPITENSKA TRAKA

 

UEFA i dalje pravi budalaštine pa je tako pokrenula i istragu protiv kapetana Njemačke zbog kapetanske trake u duginim bojama. Kako su istragu otvorili tako su je brže bolje i zatvorili nesvjesni da se Euro odigrava u mjesecu ponosa na što je Neuerova traka i ukazivala. Gdje je pamet tih ljudi i na što je točno usmjerena nije teško pogoditi ali bilo bi lijepo da se barem prestanu javno sramotiti.

(zurnal.info)