Kada govorimo o utakmici protiv Grčke:Razvlačenja, zviždanja, provociranja, zub...
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Sport

Kada govorimo o utakmici protiv Grčke: Razvlačenja, zviždanja, provociranja, zub...

Nema se puno toga pametnog za reći. Nismo odigrali dobru utakmicu. Za razliku od one u Grčkoj koju i dalje smatram ponajboljom partijom naše reprezentacije u povijesti

Razvlačenja, zviždanja, provociranja, zub...

Najmanje se danas piše i govori o igri. S punim pravom.

Igre je bilo malo pa i gotovo nikako. Utakmica tipična za one koje Grci obično igraju s momčadima kvalitetnijim od svoje. Svega tu ima. Navlačenja, razvlačenja, provociranja.

TRIBINE I TEREN

Utakmicu koju smo igrali u Grčkoj smo trebali dobiti. Tada smo morali Grčku ostaviti iza sebe, ali dogodilo se ono što se dogodilo. Pisao sam tada da se bojim da smo prisustvovali rađanju jednog nezdravog rivaliteta te da će svaka naredna utakmica ove dvije momčadi biti puna tenzija i na rubu incidenta. Svoj obol tomu, dakako, dali su ponajviše grčki navijači na svom stadionu. Budući su navijači ozbiljna zlopamtila moglo se očekivati da će u Zenici biti napeto. Na žalost, više se to odnosi na tribine nego na teren. Barem do kraja utakmice.

Nema se puno toga pametnog za reći. Nismo odigrali dobru utakmicu. Za razliku od one u Grčkoj koju i dalje smatram ponajboljom partijom naše reprezentacije u povijesti. Zato i dalje žalim što nije okončana pobjedom. Frustrira naša nemogućnost da materijaliziramo očitu razliku u kvaliteti. Od Grka svakako nismo mogli očekivati da će nam u bilo kojem smislu ići na  ruku. Oni vole odvesti utakmicu u vode koje najmanje liče na nogomet.

ZVIŽDANJE HIMNI

Zviždanje himni se ne može pravdati nikakvim vraćanjem dugova za grozno gostoprimstvo u Grčkoj. Ali, bio bih blesav da od navijača očekujem da drugačije reagiraju. Stara su to zlopamtila. Na žalost, atmosfera koja je time stvorena više ide na ruku načinu na koji Grci shvataju nogomet.

Jasna mi je i frustracija Edina Džeke. Opravdanja ne može biti ali strasti uzavru i događaju se takve stvari. O Gillijevom boksačkom umijeću ne treba trošiti riječi. Eno vam snimke pa je gledajte koliko vam volja. Mene jutros muči činjenica da se nismo otresli Grka, da smo opet minimizirali šanse da zauzmemo drugu poziciju u skupini iako, što se kaže, ima još utakmica koje valja odigrati.

GRČKA IGRA

Žao mi je što su onakve scene ponovno otišle u svijet iz Bosne i Hercegovine. Nasjeli smo na provokacije, a Grci su tu igru izmislili. Opet je valjalo biti hladnije glave, biti pametniji i na tribinama i na terenu, ali sad je tako kako je. Mlijeko je prosuto i ne vrijedi žaliti. Treba sačekati rezanje kazne i nadati se nekom čudnovatom raspletu koji bi nam mogao ići na ruku.

Igru ovaj put nemamo što komentirati. Sve oko nje je bilo puno upečatljivije. Još jednom moram to napisati - na žalost!

(zurnal.info)