Euro:Tim koji je lako zavoljeti
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Sport

Euro: Tim koji je lako zavoljeti

Previše je dvostrukih aršina. Dapače, mnoge odluke UEFA – e su zbunjujuće i morat će nakon svega odgovoriti na jako puno pitanja. Ako na ovom svijetu više itko osjeća ikakvu odgovornost prema bilo čemu

Tim koji je lako zavoljeti

 

Ne znam navija li cijeli svijet za Dansku ali momčad koja umije igrati poput ove Danske lako je zavoljeti. Ako je pobjeda protiv Ukrajine bila rezultat nekakvog transa nakon svega što se dogodilo na samom početku turnira ovo protiv Walesa je dokaz da Danci znaju igrati i znaju kako žele igrati. Wales je pokušao iznenaditi Dansku izrazito otvorenim ulaskom u utakmicu i djelovalo je kako Danci nemaju načina da se oslobode pritiska koji su im Velšani nametnuli. No, kako je vrijeme odmicalo tako se Wales trošio u prazno a Danska počela preuzimati stvari u svoje ruke. Prvi gol kao da je potpuno demoralizirao Velšane a sve drugo je bilo brojanje do četiri čista gola u mreži Velšana koji su i prolaskom skupine već napravili iznenađenje.

A Danska ide dalje, u transu ili ne ali ide i to s pobjedom o kojoj će njihovi naredni protivnici morati dobro razmisliti i shvatiti ozbiljnije nego je itko računao.

 

KORONA I ODGOVORNOST

 

Ta prelijepa Italija umalo nije završila svoj put u sudaru s trenerskim idejama Franca Fodea. Čovjek je našao načina kako zakočiti talijanske igrače. Iznimna agresivnost, presing na loptu u svakom trenutku je dugo gušio Talijane. Mancini se držao svog prvotnog plana možda i predugo sve dok nije ozbiljno počeo živcirati sve nas koji želimo da ta njegova predivna Italija ode što dalje. A onda je priznao grešku i u igru uveo momka koji je, po meni, trebao ući u igru puno ranije. Netko je morao otključati putove do austrijske mreže i boljeg čovjeka od Federica Chiese za taj posao nije bilo.

Austrija je odigrala pristojan turnir i zapravo sjajnu utakmicu protiv Italije. Poraz kojeg su doživjeli nije ništa drugo do rezultat proste činjenice da je Italija jednostavno bolja momčad.

Prvenstvo je i dalje na rubu regularnosti. Nepoznato je kako se Ivan Perišić zarazio korona virusom ukoliko je cijepljen. Zanimljivo da se to dogodilo nakon utakmice sa Škotskom čiji igrači, eto, nisu morali u izolaciju iako je bilo potvrđeno da je jedan škotski igrač zaražen virusom. Previše je dvostrukih aršina. Dapače, mnoge odluke UEFA – e su zbunjujuće i morat će nakon svega odgovoriti na jako puno pitanja. Ako na ovom svijetu više itko osjeća ikakvu odgovornost prema bilo čemu.

(zurnal.info)